ارتودنسی با جراحی برای بیماران بالغی انجام میشود که علاوه بر مشکلات دندانی دارای مشکلات اسکلتی هم هستند. برای درمان ارتودنسی با جراحی میتوان به عنوان مثال آن را در افرادی که دارای فک ناهمگن ، بزرگ یا کوچک هستند استفاده کرد. در این دسته از بیماران درمان ارتودنسی به تنهایی کافی نیست چون ارتودنسی فقط قادر است موقعیت دندان ها را اصلاح کند درمان ارتودنسی با جراحی می تواند ترک یا موقعیت فک را اصلاح کند. هرچه زودتر در سنین کم نسبت به ارتودنسی اقدام کنید احتمال اینکه نیاز به جراحی داشته باشید بسیار کمتر می شود. به همین خاطر است که ارتودنسی کودکان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است زیرا هم هزینه درمان و هم مدت زمان رسیدن به نتیجه در مقایسه با سنین بزرگسالی تفاوت زیادی خواهد داشت.
در این بیماران باید درمان ارتودنسی با جراحی فک انجام شود ،به این ترتیب که ابتدا درمان ارتودنسی برای اصلاح موقعیت دندانها برای انجام بهتر جراحی صورت گیرد و با آماده شدن بیمار برای ارتودنسی با جراحی ، جراحی توسط جراح فک و صورت انجام پذیرد. پس از جراحی نیز مدت کوتاهی که حداکثر ۶ ماه به طول می انجامد درمان ارتودنسی برای تنظیمات نهایی موقعیت دندان ها ادامه پیدا میکند.
ارتودنسی با جراحی با توقف سن رشد معمولا بالای حدود ۱۳ تا ۱۵ سالگی در زنان و ۱۶ تا ۱۸ سالگی در مردان صورت می گیرد از آنجایی که فک های غیر هم تراز می تواند بر زیبایی کلی صورت تاثیر گذار باشند ارتودنسی با جراحی میتواند این نابهنجاری را درمان کند. امروزه استفاده از روشهای جدید ارتودنسی در کاهش افراد نیازمند به ارتودنسی با جراحی تاثیر گذار بوده است.
عموما ناهمخوانی فک دلیل مشخصی ندارد و گاه ممکن است به پیشینه خانوادگی مرتبط باشد ،گاهی اوقات ناهمخوانی فک در نتیجه اختلال رشد به وجود می آید با ارتودنسی جراحی درمان می شود.باید خاطرنشان شویم که قبل از ارتودنسی با جراحی اغلب با کمک تصاویر سه بعدی اشعه ایکس برنامه ریزی های لازم انجام می شود تا دقیق ترین برنامه جراحی به دست آید.
بررسیهایی که در این سطح برای ارتودنسی با جراحی لازم است شامل مدل های گچی دندانها ،شبیه سازی حرکات فک و دندان مورد نظر توسط رادیوگرافی سفالومتری در کنار نرم افزار رایانه برنامه ریزی کرده که برای درمان ارتودنسی با جراحی صورت میگیرد .
مراحل درمان ارتودنسی با جراحی
- اولین مرحله درمان ارتودنسی قبل از جراحی است که هدف متخصص ارتودنسی در این سطح از ناهماهنگی های دندانی در یک فک و هماهنگ نمودن رابطه دندان ها در دو فک می باشد.
- مرحله دوم در ارتودنسی با جراحی ،جراحی فک است که وقتی ارتودنتیست از هم ترازی دندانها احساس رضایت کند برنامه ریزی جراحی نهایی انجام می گیرد.
- مرحله آخر در ارتودنسی با جراحی درمان ارتودنسی پس از عمل جراحی است که ارتودنتسیت پس از عمل معمولا حدود شش ماه طول میکشد و برای به دست آوردن بهترین نتایج در انطباق دندان ها با همدیگر مناسب است. برای تعیین وقت آنلاین با دکتر مهریزی (دکتر ارتودنسی سعادت آباد) از طریق منوی بالای سایت اقدام بفرمایید.
انواع جراحی فک در ارتودنسی با جراحی
- جراحی فک بالا و فک پایین
- چانه
- فک جلو آمده
- انحراف فک یا فک کج
- کیست فک و… از انواع جراحی فک در ارتودنسی با جراحی می باشند.
دلایل انتخاب ارتودنسی با جراحی جهت اصلاح عدم تطابق دندانی- فکی
- در ارتودنسی با جراحی سایش و شکستن بیش از سطح دندان ها در طول عمر به حداقل می رسد علاوه بر این در ارتودنسی با جراحی عدم تعادل صورت اصلاح می شود، کمبود تکامل چانه، جلوتر بودن دندان های پایینی نسبت به دندان های بالایی، عقب تر بودن فک بالا نسبت به فک پایین و پوشان شدن دندانهای آرواره بالا توسط دندان های فک پایین بهبود پیدا می کنند.
- در ارتودنسی با جراحی تعادل اجزای وسط یا پایین چهره اصلاح میگردد.
- ارتودنسی با جراحی سبب میگردد تا لبخند لثه ای که در آن لب ها به طور کامل بسته نمیشود یا به سمت بالا کشیده نمیشوند و نواحی زیادی از لثه ها نشان داده می شوند نیز بهبود پیدا کنند.
- ارتودنسی با جراحی از لق شدن دندان نیز جلوگیری می کند.
- درارتودنسی با جراحی جراحی فک باعث بهتر شدن صحبت کردن می شود و اصلاح موقعیت فک و دندان ها باعث اثر مثبت روی گفتار و نوع تلفظ کلمات می گردد.
- ارتودنسی با جراحی بخصوص در مواردی که باعث جلو آوردن فک پایین میشود تنفس را بهبود میدهد. بسیاری از بیماران و افرادی که دچار کوچکی و کمبودی رشد فک پایین هستند موقع خواب از مشکلات تنفسی رنج می برند.
- ارتودنسی با جراحی سبب میشود تا عملکرد فک که شامل جویدن غذا و صحبت کردن می باشد بهبود یابد.
- ارتودنسی با جراحی باعث بهبود درد مفصل فک می شود. بیمارانی که از درد در مفصل فک و یا عضلات فک شاکی هستند بعد از بهبود موقعیت فرد احساس بهبود درد میکند.
مدت زمان استراحت بیمار در جراحی فک
در ارتودنسی با جراحی ، پس از جراحی فک دندان ها به کمک کش و سیم به هم متصل می شود تا استخوان های فک جوش بخورند همچنین در ارتودنسی با جراحی که دارای یک عمل جراحی سنگینی می باشد حدود ۴ تا ۶ هفته فک ها بسته میشوند و فقط از طریق نی بیمار می تواند مایعات را بنوشد.
اطلاعات بیشتر: قیمت ارتودنسی
عوارض ارتودنسی با جراحی
1- یکی از عوارض ارتودنسی با جراحی این است که در جراحی فک برخی افراد ممکن است داروی بیهوشی سبب مشکلات پوستی نظیر جوش های متعدد شود.
2-از عوارض ارتودنسی با جراحی میتوان به این مورد اشاره کرد که از آنجایی که فرد حدود یک ماه و نیم فقط از مایعات آبکی تغذیه می کنند به همین علت با کاهش وزن شدیدی روبرو میشود برای همین قبل است ارتودنسی با جراحی بهتر است فرد تقویت شود.
3- در ارتودنسی با جراحی بیمار بعد از جراحی تا حداقل یک هفته دارای صورتی ورم کرده می باشد.
4- ممکن است بیمار در درمان به طریق ارتودنسی با جراحی بعد از عمل دراطراف گوش و محل اتصال فک کبودی هایی را ببیند که این عارضه بعد از یک هفته خوب میشود.
نتیجه گیری
در پایان این نکته را یادآور می شویم که اگر برای درمان خود ارتودنسی با جراحی را انتخاب کرده اید بدانید که پزشک جراح نقش مهمی در چگونگی روند بهبودی شما دارد. در ارتودنسی با جراحی اگر حتی یک میلیمتر برش اضافه فک اتفاق بیفتد امکان دارد که چهره فرد را نازیبا کند! پس این درمان را به ارتودنسی محول بکنید .