ارتودنسی با لیزر

ارتودنسی با لیزر

فناوری لیزر کاربردهای زیادی در پزشکی دارد. آیا می‌دانستید که لیزر در درمان ارتودنسی نیز کاربرد دارد؟ اکثر مردم با شنیدن کلمه ارتودنسی به فکر بریس می‌افتند. این موضوع به این دلیل است که بریس‌ها بسیار پرکاربرد و شناخته شده هستند. در واقع، با توجه‌ به AARP، 25٪ از افرادی که بریس دارند، بزرگسالان هستند. در مقاله های تکامل درمان های ارتودنسی: از بریس تا اینویزیلاین و زندگی بعد از بریس در مورد بریس به طور جامع صحبت شده است. امروزه، لیزر نقش بسزایی در ارتودنسی دارد. در واقع هر متخصص ارتودنسی خوب سعی می کند از لیزر در ارائه خدمات خود استفاده کند. با دکتر احسان مهریزی همراه باشید تا به برخی از کاربردهای لیزر در ارتودنسی بپردازیم.

ارتودنسی با لیزر چیست؟

ارتودنسی با لیزر نوعی فرایند است که برای انجام اعمال مختلف ارتودنسی به انرژی نور متکی است. در این روش از لیزر برای انجام برخی اعمال موردنیاز مانند برش‌ دادن در مکان‌های مورد نیاز در طول ارتودنسی استفاده می‌شود. اگرچه این موضوع ممکن است کمی ترسناک به نظر برسد، اما در واقع بسیار ملایم است و در بیشتر موارد، فقط به یک بی‌حس‌ کننده موضعی نیاز دارید تا چیزی احساس نکنید.

برخی از لیزرهای ارتودنسی بر روی بافت سخت‌ کار می‌کنند در حالی‌ که برخی بر روی بافت‌ های نرم کار می‌کنند. این وظیفه متخصص ارتودنسی است که لیزر مناسب را برای عمل شما انتخاب کند. از مزایای لیزر در ارتودنسی این است که حداکثر دقت را به ارتودنتیست می‌دهد و به دندان‌ های شما آسیب نمی‌رساند. همانند ارتودنسی با لیزر، ارتودنسی دیجیتال هم یکی دیگر از تکنولوژی های درمانی در دندانپزشکی محسوب می شود. مقاله پاسخ به چند سوال متداول در مورد ارتودنسی می تواند پیش از خواندن ادامه این مطلب، ذهن شما را نسبت به ارتودنسی بیشتر شفاف کند.

ارتودنسی با لیزر چه مزایایی دارد؟

ارتودنسی با لیزر یکی از بهترین گزینه‌ های موجود برای درمان آسان است. در زمان استفاده از لیزر، دکتر مهریزی می‌تواند اکثر نواحی را با ژل مخصوص بی‌حس کند. این‌ گونه، دیگر نیازی به بی‌حسی موضعی نیست و می‌توانید بدون نگرانی به درمان خود بپردازید. هم‌زمان با درمان، لیزر ناحیه مورد نظر را نیز ضدعفونی می‌کند و خونریزی، تورم یا عفونت را کاهش می‌دهد. لیزر ممکن است این ناحیه را مانند حالت آفتاب‌ سوختگی تحت‌تأثیر قرار دهد که جای نگرانی ندارد، زیرا پس از چند روز به‌ خودی‌ خود خوب می‌شود. لیزر علاوه بر تسریع و کوتاه‌ کردن مدت درمان، ماندگاری نتیجه را نیز افزایش می‌دهد. قابل‌ ذکر است که تاکنون هیچ‌گونه عوارض جانبی یا منع مصرف لیزر در ارتودنسی گزارش نشده است. می‌توان به موارد زیر به‌ عنوان مزایا ارتودنسی با لیزر اشاره کرد:

  • درمان سریع‌تر و مؤثرتر و زمان بهبودی کوتاه‌تر
  • ایمنی بالا
  • بهبود سریع محل مورد درمان
  • برش‌های لیزری بسیار باریک، دقیق و کنترل شده هستند
  • حداقل درد
  • آسیب کمتر و بدون خونریزی
  • کاهش استرس
  • انسداد عروق لنفاوی و در نتیجه کاهش التهاب
  • می‌تواند جایگزین مناسبی برای برداشتن بافت سخت شود
  • سوراخ‌ کردن دندان ممکن است باعث ایجاد ترک‌های میکروسکوپی روی دندان‌ها شود. اما لیزر احتمال ترک‌ خوردن را از بین می‌برد.
  • لیزر به سفید شدن دندان‌ها کمک می‌کند
  • شانس اصلاح و درمان لبخند لثه‌ای
  • روشن‌ شدن رنگ لثه (علت تغییر رنگ لثه ها)
  • اصلاح تورم لثه و فرم‌ دهی مناسب آنها
  • حفظ سلامت دهان و دندان

ارتودنسی با لیزر چه معایبی دارد؟

  • لیزر را نمی‌توان روی دندان‌هایی که از قبل دارای انواع خاصی از پر کردگی هستند، مانند آمالگام فلزی استفاده کرد.
  • لیزرهای سخت گاهی اوقات می‌توانند به پالپ دندان آسیب برسانند.
  • برخی از روش‌های لیزر هنوز نیاز به بیهوشی دارند.
  • بسته به بافت اطراف یا اجزای مرتبط با دندان یا لثه، برخی از پروسه‌های درمانی را نمی‌توان با لیزر انجام داد.
  • خطر آسیب و تحلیل لثه وجود دارد.

انواع لیزرهایی که در ارتودنسی استفاده می‌شوند کدام‌اند؟

امروزه انواع لیزرهای مورد استفاده در دندانپزشکی را می‌توان بر اساس محیط لیزر مورد استفاده (مانند لیزر گازی یا جامد)، کاربرد بافت (بافت سخت در مقابل بافت نرم) یا بر اساس محدوده طول‌ موج آنها طبقه‌بندی کرد.

  • لیزر دی‌اکسیدکربن: لیزر کربن‌دی‌اکسید میل ترکیبی بالایی با آب و هیدروکسی آپاتیت دارد و به همین دلیل باعث برداشتن سریع بافت نرم و بهترین هموستاز با عمق نفوذ بسیار کم می‌شود و همچنین بالاترین جذب لیزری را دارد. این لیزرها را می‌توان به دودسته لیر بافت نرم و لیزر بافت سخت تقسیم کرد. این لیزرها می‌تواند به طور یکسان هم بافت نرم و هم بافت سخت را درمان کند. کاربردهایی که به‌ ویژه با ارتودنسی مرتبط هستند شامل آماده‌سازی حفره، ترمیم پوسیدگی، برداشتن ترمیم/براکت سرامیکی، برداشتن استخوان برای مواجهه با دندان‌های روییده نشده، لیزر اچ با باندینگ، درمان حساسیت بیش از حد عاج، و پیشگیری از دمینرالیزاسیون مینا و عاج هست.
  • لیزر گارنت آلومینیوم نئودینیوم ایتریوم: طول‌ موج این لیزر توسط بافت رنگ‌ دانه‌ای جذب می‌شود و در انعقاد بافت‌های نرم برای هموستاز و برای برش لیزری در جراحی مؤثر است. این لیزر با طول‌موج ۱.۰۶۴ میکرومتر کار می‌کنند و اولین نوع لیزرهای پالسی واقعی بودند که منحصراً برای استفاده دندانپزشکی به بازار عرضه شدند. این نوع لیزر عمدتاً برای درمان‌های پریودنتال استفاده می‌شود.
  • لیزر اربیلم: لیزرهای اربیلم با طول‌موج ۲.۷۹ تا ۲.۹۴ میکرومتر کار می‌کنند و هم قابلیت کار بر روی بافت سخت و هم کار بر روی بافت نرم را دارند.
  • لیزر دیود: لیزرهای دیود با طول‌موج ۰.۸۳-۱.۰۶۴ میکرومتر کار می‌کنند و فقط مناسب استفاده بر روی بافت نرم هستند.

پیشنهاد ما به شما برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ارتودنسی مطالعه مقالات ارتودنسی در بزرگسالان ، پلاک ارتودنسی چیست؟ و تعداد جلسات ارتودنسی چقدر است؟ می باشد.

موارد استفاده ارتودنسی با لیزر چیست؟

به‌  استفاده از لیزر در ارتودنسی را با توجه‌ به نوع استفاده آن‌ها می‌توان به دو گروه بافت نرم و بافت سخت تقسیم کرد. بافت سخت به دندان و بافت نرم به لثه اشاره دارد. کاربردهای متداول لیزر بافت سخت عبارت‌اند از:

  • حفره دندانی با لیزر و یا یافتن شواهدی از پوسیدگی دندان می‌توانند حفره‌ها را زود تشخیص دهند.
  • آماده‌ سازی دندان و پر کردن دندان. بی‌حسی موضعی و مته‌های سنتی اغلب در لیزر درمانی موردنیاز نیست. لیزر می‌تواند باکتری‌های موجود در حفره را از بین ببرد که می‌تواند به‌ سلامت طولانی‌مدت دندان کمک کند.
  • درمان حساسیت دندان‌هایی که به گرما و سرما حساس هستند را می‌توان با لیزرهای دندانی که لوله‌های روی ریشه دندان را می‌پوشاند درمان کرد.

کاربردهای متداول لیزر بافت نرم عبارت‌اند از:

  • در درمان “لبخند لثه‌ای” لیزر برای تغییر شکل بافت لثه مرتبط با “لبخند لثه‌ای” استفاده می‌شود که در آن مشکل هم‌ پوشانی بیش از حد لثه با دندان حل می‌شود.
  • افزایش طول تاج که دکتر مهریزی در این روش هم بافت لثه و هم استخوان را برای ساختار سالم‌تر دندان تغییر شکل می‌دهد که در نهایت به‌ قرار دادن ترمیم روی دندان‌ها کمک می‌کند.
  • در درمان چسبندگی فرنولوم زبان کسانی که فرنولوم ضخیم یا سفت دارند (چین پوستی در زیر قسمت جلوی زبان که به کف دهان چسبیده است) ممکن است از فرنکتومی لیزری سود ببرند. این درمان به کودکانی که فرنولوم محدود آنها باعث کاهش قدرت تکلم شده، ترشح بزاق یا اختلال در گفتار آن‌ها شده است، کمک می‌کند.
  • لیزر بافت نرم همچنین می‌تواند در از بین‌ بردن چین‌های بافت نرم بدون درد و یا بخیه نیز مناسب باشد.

سایر کاربردهای لیزر عبارت‌اند از:

  • مشاهده بافت توموگرافی که به پزشک اجازه می‌دهد تا با خیال راحت داخل دندان یا بافت لثه را ببیند.
  • لیزر می‌تواند تومورها را از کام، لثه و کناره‌های لب‌ها و گونه‌ها از طریق روشی بدون درد و بخیه حذف کند.
  • هنگامی که دچار آپنه خواب که ناشی از رشد بیش از حد بافت در گلو است می‌شوید، لیزر می‌توانند این مشکل را برطرف کنند و مشکلات تنفسی مرتبط را تسکین دهند.
  • لیزر می‌تواند به درمان TMJ (مفصل گیجگاهی فکی) و کاهش درد و التهاب در مفصل کمک کند.

آیا می دانستید که درمان شکاف لب و دهان با ارتودنسی امکان پذیر است؟ دکتر مهریزی می تواند برای حل این مشکل در کودکانتان به شما کمک کند.

هزینه ارتودنسی با لیزر در سال 1403

لیزر درمانی بسته به روش انجام شده و تجهیزات لیزر مورد استفاده ممکن است قیمت متفاوتی داشته باشد. در مقایسه با درمان‌های غیر لیزری، ارتودنسی با لیزر ممکن است هزینه کمتری داشته باشد؛ زیرا ارتودنسی با لیزر معمولاً جلسات کمتری نیاز دارد. علاوه بر این، بیمه‌ها معمولاً هزینه‌ های بازپرداخت را بر اساس قوانین خود تعیین می‌کنند و نه بر اساس روشی که استفاده می‌شود.برای اطلاع از هزینه ارتودنسی در نیمه دوم سال 1403 من جمله هزینه ارتودنسی با لیزر می توانید با دکتر احسان مهریزی بهترین متخصص ارتودنسی تهران مشاوره داشته باشید. با مشاهده تمونه درمان ارتودنسی دکتر مهریزی می توانید با اطمینان خاطر دندان های خود را به ایشان بسپارید.

نتیجه‌گیری در مورد ارتودنسی با لیزر

هر روز بر تعداد محققان و متخصصان علاقه‌ مند به کاربرد لیزر در ارتودنسی افزوده می‌شود. تحقیقات در این رشته از دندانپزشکی نشان می‌دهد که لیزر در آینده نزدیک به طور گسترده در درمان‌ های دندانپزشکی، بخصوص در ارتودنسی استفاده خواهد شد. ارتودنتیست‌ها در کنار متخصصان در رشته‌های مختلف پزشکی و دندانپزشکی از مزایای بی‌شمار لیزر در روند درمان استفاده خواهند کرد و به‌ نوبت شما نیز می‌توانید از مزایای درمانی آن بهره ببرید. هنگامی که کاربردهای استفاده از لیزر در آینده نزدیک واضح‌تر شود و هزینه‌ ها کاهش یابد، لیزر نقش بسزایی در ارتودنسی و کاهش هزینه‌ های آن خواهد داشت.

با توجه به اینکه دکتر مهریزی یکی از بهترین متخصصان ارتودنسی در تهران محسوب می شود و در مطب خود انواع خدمات ارتودنسی مانند ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی کودکان، ارتودنسی لینگوال و ارتودنسی دیمون را به مراجعیت ارائه می دهد، می توان انتطار داشت که در زمینه ارتودنسی با لیزر هم جزء پشروها خواهد بود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *