نامرتبی و شلوغی دندان ها

نامرتبی و شلوغی دندان ها

یکی از ناهنجاری های دندانی، که در اکثر کودکان و بزرگسالان مشاهده می شود، وجود دندان های کج و نامرتب می باشد. در انگلیسی به این دندان های کج و نامرتب Crowding گفته می شود. در این مقاله به دلایل نامرتبی و شلوغی دندان ها و روش درمان آن اشاره شده است. با دکتر احسان مهریزی، متخصص ارتودنسی همراه باشید، تا سوالات خود را در این باره دریافت کنید. ب

دلایل نامرتبی و شلوغی دندان ها

برای اینکه بخواهید نامرتبی و شلوغی دندان های خود را درمان کنید، باید علت این موضوع را بیابید. برای پاسخ سوال خود در رابطه با “علت نامرتبی و شلوغی دندان ها” بهتر است، به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. در سطر زیر به 8 مورد از دلایل آن اشاره شده است:

  • فک کوچک

فک بعضی از افراد رشد کاملی نداشته و یا بسیار کوچک است. به همین دلیل باعث شلوغی و نامرتبی دندان ها می شود.

  • عادات اشتباه

بعضی از عادات اشتباه نیز باعث کجی و شلوغی دندان ها می شود. مانند مکیدن انگشت در کودکی، استفاده بیش از حد از پستانک، رانش زبان، جویدن ناخن و….

  • وراثت و ژنتیک

بعضی اوقات وراثت و ژنتیک باعث ایجاد نامربتی و شلوغی دندان ها می شود. به عنوان مثال اگر یکی از والدین شما یا هر دوی آن ها دندان های شلوغ یا کج داشته باشند، ممکن است شما نیز با این مشکل مواجه شوید. همچنین ممکن است، اوربایت یا آندربایت را از والدین خود به ارث ببرید.

  • وجود دندان اضافه

در همه افراد سی و دو دندان دائمی وجود دارد، اما در برخی از افراد تعداد دندان های آن ها بیش از حد نرمال می باشد. که همین موضوع نیز باعث رشد نامرتب و کجی دندان ها می شود.

  • دندان های بزرگ

در بعضی از افراد دیده شده است، که فک آن ها کاملا نرمال و استاندارد می باشد. اما دندان های آن ها بیش از حد بزرگ می باشد.

  • تغذیه نامناسب

اگر افراد از کودکی تغذیه نامناسب و اشتباهی داشته باشند، باعث می شود، که فک آن ها به صورت کامل رشد نکند. در نتیجه باعث کجی و نامرتبی دندان ها می شود.

  • مراقبت ضعیف از دندان

اگر سالانه برای معاینه دندان های خود به دندانپزشک مراجعه نکنید، ممکن است با مشکلاتی مانند بیماری لثه و یا ایجاد حفره مواجه شوید. که این موضوعات منجر به کج شدن دندان ها و سایر مشکلات سلامت دندان می شود.

  • آسیب صورت

ضربه شدید به صورت یا دهان می تواند دندان ها را از جای خود خارج کند و در نتیجه یک یا چند دندان کج شود.

مشکلات ناشی از کج شدن دندان ها

کج بودن دندان ها منجر به مشکلات زیادی می شود، که در سطر زیر به 5 مورد از آن ها اشاره شده است:

  • جویدن و هضم غذا

دندان های کج باعث می شود، که در نحوه صحیح جویدن غذا و هضم آن اختلال ایجاد شود. در نتیجه باعث مشکلات گوارشی می شود.

  • بیماری پریودنتال

تمیز کردن دندان های کج کمی سخت است، که این موضوع می تواند منجر به پوسیدگی دندان و بیماری لثه شود. یکی از بیماری های لثه پریودنتیت می باشد. که در نهایت به استخوان ها و دندان ها آسیب می رساند.

  • مشکلات گفتاری

دندان های کج و نامرتب می توانند بر نحوه بیان تاثیر بگذارند و باعث ایجاد مشکل در گفتار شود.

  • سایش بیش از حد

دندان های کج می توانند باعث ساییدگی بیش از حد دندان ها، لثه ها و عضلات فک شوند.

  • کاهش اعتماد به نفس

دندان های کج و نامرتب باعث می شود، که اعتماد به نفس افراد کاسته شود.

اطلاعات بیشتر»»» هزینه ارتودنسی ثابت

آیا دندان های کج را باید صاف کرد؟

صاف کردن دندان های کج یک تصمیم شخصی می باشد. که بودجه، مسائل بهداشتی و…. همگی بر روی تصمیم افراد تاثیرگذار می باشند. همچنین بهتر است بدانید، که گاهی دندان های کج می توانند به یادماندنی و منحصر به فرد باشند. البته زمانی می توانید اقدام به صاف کردن دندان های کج خود نکنید، که در سلامت دندان و دهان شما مشکلی ایجاد نکند.

چه روش هایی برای صاف کردن دندان ها وجود دارد؟

بریس ها یکی از روش های عالی برای صاف کردن دندان ها می باشد. به خصوص برای کودکان، که دارای لثه های انعطاف پذیر و بافت استخوانی می باشند. بسته به نوع بریس و میزان کج بودن دندان ها، درمان می تواند بین دو تا سه سال طول بکشد. یکی دیگر از روش های صاف کردن دندان ها، جراحی می باشد، که معمولا به زمان کمتری برای درمان نیاز دارد.

نتیجه گیری

در مقاله بالا به صورت کامل به دلایل نامرتبی و شلوغی دندان ها و روش های درمان آن اشاره شده است. اگر شما نیز با مشکل کجی دندان مواجه هستید، می توانید با خواندن مقاله بالا با دلایل، مشکلات و راه های درمان آن آشنا شوید.

 

مقالات دیگر سایت: پوسیدگی دندان در زمان ارتودنسی

مقالات دیگر سایت: رابطه ارتودنسی و عفونت دندان

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *