عوامل تاثیر گذار در طول دوره درمان ارتودنسی

عوامل تاثیر گذار در طول دوره درمان ارتودنسی

عوامل تاثیر گذار در طول دوره درمان ارتودنسی

آیا با عوامل تاثیر گذار در طول دوره درمان ارتودنسی آشنایی دارید؟ از روش های درمانی موثر برای ردیف کردن دندان ها ارتودنسی است. با توجه به گسترش علم در زمینه دندانپزشکی و مرتب سازی دندان ها روش های مختلف ارتودنسی به وجود آمده است، که برای هر نوع ناهنجاری یک روش درمانی متفاوت وجود دارد. مراجعان و بیمارانی که تحت درمان ارتودنسی دندان قرار دارند در اغلب موارد دوست دارند که مدت زمان ارتودنسی آن ها کوتاه باشد.

روش هایی وجود دارد که روند درمان را تسریع می‌بخشند، اما شما چه بخواهید چه نخواهید باید برای دست کم 6 ماه و حتی بیشتر تحت درمان باشید. زیرا اصولا مدت زمان درمان ارتودنسی بنا به دلایلی کمی زیاد است. ادامه این مقاله از دکتر مهریزی، بهترین متخصص ارتودنسی را بخوانید تا درباره عوامل تاثیرگذار در مدت زمان صاف شدن دندان ها در ارتودنسی بیشتر بدانید.

عوامل موثر در مدت زمان ارتودنسی

در ادامه به مهم ترین عواملی که بر روی مدت زمان ارتودنسی تاثیرگذار هستند، اشاره خواهیم کرد:

تجربه و مهارت متخصص ارتودنسی

اولین عاملی که می توانیم در این زمینه معرفی کنیم مربوط به دندان پزشک شما می شود. فرآیند گذاشتن براکت های ارتودنسی بر روی دندان های شما، چکاپ کردن های ماهیانه و… می تواند یکی از موارد و موضوعاتی باشد که زمان زیادی را لازم دارد. این موضوع در حالی است که اگر از یک ارتودنتیست متخصص و ماهر درخواست کنید تا روند درمانی ارتودنسی شما را به عهده بگیرد، خودتان متوجه می شوید که چقدر تجربه و مهارت او در سرعت روند درمانی موثر است. نسبت به زمانی که پزشک شما یک فرد تازه کار است.

بنابراین، می توانیم بگوییم که اگر شما نیز جز افرادی هستید که امروزه در خصوص مدت زمان ارتودنسی نگرانی دارید و قصد دارید تا در هر شرایطی هم که شده است، حداقل زمان ممکن برای این موضوع را بگذارید، بهتر است بدانید که انتخاب پزشک می تواند تاثیر زیادی بر روی این قضیه داشته باشد.

نوع و شدت ناهنجاری های دندانی

شدت ناهنجاری یکی دیگر از عوامل مهم تاثیرگذار در طول درمان می باشد. معمولاً طول درمان بیماران با ناهنجاری های شدیدتر بیشتر از بیماران دیگر می باشد. هر چه ناهنجاری های فکی و یا روابط فکی بیشتر باشد، زمان مورد نیاز برای درمان نیز بیشتر می شود. در صورتی که نامرتبی دندان ها خفیف تا متوسط باشد، درمان ارتودنسی معمولاً حدود یکسال زمان خواهد برد.

سرعت حرکت دندان ها

سرعت حرکت دندان های هر فرد با فردی دیگر متفاوت است. دندان های بسیاری از افراد حتی در سنین بزرگسالی نیز به سرعت به براکت های ارتودنسی جواب می دهند و جابجا می شوند. البته برخی از دستگاه ها وجود دارند که با لرزش فرکانس بالا و بازسازی استخوان اطراف ریشه، دندان ها را تحریک می کنند تا راحت تر جا به جا شوند. در واقع آن ها می توانند مدت زمان درمان ارتودنسی را تا 50 درصد کوتاه تر کنند. در روش های جدید ارتودنسی در زمان کوتاه نیز از همین دستگاه ها استفاده می شود.

میزان همکاری بیمار

درمان ارتودنسی یک کار گروهی است. نه تنها ارتودنتیست و همکاران او برای بهبودی لبخند شما تلاش می‌کنند، بلکه شما هم باید در این فرایند با آن‌ها همکاری کنید. شما باید به درستی از دندان‌ها و بریس‌های اینویزیلاین مراقبت کنید و تمام توصیه‌های ارتودنتیست خود را دنبال کنید. اگر همه چیزهایی را که از شما خواسته می‌شود رعایت کنید، طول درمان شما می‌تواند کوتاه‌تر شود. اما اگر استفاده از کش‌های خود را فراموش کنید یا حداقل 22 ساعت در روز از الاینرهای اینویزیلاین خود استفاده نکنید، احتمالاً طول درمان شما افزایش می‌یابد.

بنابراین، نحوه مراقبت شما از دندان‌ها و بریس‌ها بر طول درمان تاثیرگذار است. برای مراقبت از دندان‌ها و بریس‌ها باید هر روز مسواک بزنید، نخ دندان بکشید، بریس‌ها را تمیز کنید و از خوردن غذاهای جویدنی، سفت، چسبناک و شیرین خودداری کنید.

نوع ارتودنسی

متقاضیان ارتودنسی امروزه گزینه های زیادی برای انتخاب دارند: بریس های فلزی سنتی، بریس های سرامیکی و بریس های شفاف از انواع ارتودنسی هستند. بریس های فلزی از فلز رنگ ثابت ساخته شده که این سیستم را بسیار مستحکم و قوی نگه می دارد. از طرفی بریس های سرامیکی و الاینرهای شفاف زیباتر از بریس های فلزی به نظر می رسند و بیشتر بزرگسالان آن ها را ترجیح می دهند. نوع ارتودنسی نیز یکی از عوامل تاثیرگذار بر مدت زمان درمان ارتودنسی می باشد.

مصرف برخی از دارو ها

با مصرف بیش از اندازه برخی از داروها مانند ایبوپروفن، آسپرین و یا استامینوفن حرکت دندان ها کند تر شده که در نتیجه، طول درمان ارتودنسی افزایش می یابد. همچنین، برخی از داروهای دیگر مانند داروهای تیروئیدی و ویتامین D می توانند حرکت دندان ها را سریع تر کرده و سبب کاهش طول درمان ارتودنسی شوند. بنابراین قبل از اینکه دوره درمان ارتودنسی خود را شروع کنید، اطلاعات کافی را در زمینه داروهای خاصی که مصرف می کنید، در اختیار دندانپزشک خود قرار دهید.

سن بیمار

یکی از عوامل دیگر که در مدت‌زمان ارتودنسی بسیار تأثیرگذار است سن بیمار است. هر چه سن بیمار کمتر باشد درمان زودتر نتیجه می‌دهد. همچنین هر چه فرد مسن‌تر باشد ارتودنسی بیشتر طول خواهد کشید. فک و دندان کودکان درحال ‌رشد است، بنابراین صاف ‌کردن دندان‌های آن‌ها زمان زیادی نیاز ندارد. مدت ‌زمان صاف ‌شدن دندان‌ها در ارتودنسی کودکان کمتر از ارتودنسی بزرگسالان است.

شدت فشار وارد شده از طرف براکت ها

مقدار فشاری که براکت های ارتودنسی به دندان ها وارد می کنند نیز، بر طول درمان ارتودنسی دندان تاثیر گذار است. اگر دندان ها دارای شلوغی و ازدحام کمی باشند، براکت ها و کش های ارتودنسی می توانند کمتر از یک سال سبب بهبود وضعیت دندان ها شوند. اما اگر برعکس این ماجرا باشد، جا به جایی دندان ها نیازمند زمان طولانی تری است. همچنین چیدمان دندان ها در موارد حاد، تاثیر زیادی بر طولانی تر شدن روند درمان دارد.

چطور مدت زمان ارتودنسی دندان را کاهش دهیم؟

برای پاسخ به این سوال کافیست که عواملی که تا اینجا بررسی کردیم را مجددا مرور کنید. اگر مشکل نامرتبی دندانی دارید در مرحله اول تنها کافیست که در سنین پایین برای شروع درمان به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. بسیار مهم است که متخصص خوب و باتجربه ای انتخاب کنید زیرا متخصص مشخص می کند که کدام روش برای شما بهترین یا مناسب ترین است. انتخاب نوع درمان بسیار مهم است و بر روی مدت زمان درمان تاثیر زیادی می گذارد. همچنین، می بایست تمام توصیه های متخصص را دنبال کنید و باید ها و نبایدهایی که او به شما می گوید را رعایت کنید. در چنین مواردی می توانید اطمینان حاصل کنید که در مدت زمان کمتری دندان هایتان مرتب و منظم می شوند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *