همه چیز درباره ارتودنسی بزرگسال

در سالهای اخیر از درخواست درمان ارتودنسی در بزرگسالان افزایش یافته است. علت افزایش تمایل به ارتودنسی دربزرگسالان عبارتند از:
• افزایش آگاهی نسبت به دندانپزشکی پیشگیرانه و افزایش دوام و طول عمر دندان های طبیعی با ارتودنسی در بزرگسالان
• کاهش نگرانی بابت نازیبای سیم و براکت
ارتودنسی در بزرگسالان برای دندان ها و گذاشتن براکت و سیم در دهان از نظر اجتماعی امروزه قابل قبول تر بوده و نشانه اهمیت دادن به سلامتی و زیبایی دهان است.
• دانپزشکان مرتبط مراقبت و درمان پریود متال و ترمیمی را توصیه می‌کنند و در بسیاری از موارد درمان ارتودنسی در بزرگسالان همراه با درمان های دیگر دندانپزشکی نیز توصیه می گردد.

مشکلات ارتودنسی در بزرگسالان

معمولا ارتودنسی کودکان و در مراحل بلوغ یا زودتر از آن و در شرایطی که هنوز دندان های دائمی و فک در حال رشد هستند شروع می شود، چون در این دوره زمانی طول درمان کوتاه‌تر است و حرکت دندان ها بیشتر می باشد. ارتودنسی در بزرگسالان نیز برای افراد با سن بالا قابل انجام می باشد اما ممکن است به دلایلی درمان پیچیده تر و یا طولانی تر شود. بهتر است پیش از تصمیم گیری برای درمان ارتودنسی در بزرگسالان از معایب و شرایط آن مطلع شوید.

تفاوت های کلیدی میان ارتودنسی بزرگسالان با درمان های ارتودنسی کودکان

 توقف رشد در بزرگسالی:

مشکلات اسکلتی مهم در بزرگسالی را به دلیل اینکه دوران رشد پایان یافته است نمی توان با ارتودنسی در بزرگسالان درمان کرد و تنها با جراحی فک اصلاح میشود.
 کاهش خونرسانی به بافت های دهان و کاهش پشتیبانی لثه :

ارتودنسی در بزرگسالان به دلیل اینکه پشتیبانی کمتر و اتصال کمتر لثه و ربات ها ،تنها فشار ملایمی می توان به دندان ها وارد کند و در مقایسه با حرکت دندان در ارتودنسی کودکان باید کندتر انجام شود.
 وجود دندانهای به شکل ترمیم یافته یا از دست رفته :

افتادن دندان ممکن است به حرکت فیزیولوژی دندان ها و یا بیرون زدن دندان متناظر در فک مقابل منجر شود که هر کدام از این عوامل می‌تواند باعث به هم ریختگی دندان ها و پیچیدگی درمان ارتودنسی در بزرگسالان شود.

• محدودیت های سنی

ارتودنسی در بزرگسالان دارای شرایطی هست که جوان ترها از آنها رنج نمی‌برند. از آن جمله می‌توان به ناکافی بودن استخوان بین ریشه ها برای تامین خون مناسب و عفونتهای خفیف التهاب لثه و از دست دادن استخوان حاشیه ای اشاره کرد. که این عوامل در ارتودنسی بزرگسالان بسیار تاثیرگذار هستند .

از آنجایی که استخوان ها در سنین بالا سخت‌تر اند و رشد نمی‌کنند پیر شدن بافت دهان باعث می‌شود تا ارتودنسی در بزرگسالان زمان بیشتری برای تنظیم با جایگاه جدید دندان‌ها بخواهد. این موارد در ارتودنسی بزرگسالان به نام محدودیت‌های بیومکانیکی شناخته می‌شود که می‌تواند تصحیح راستای دندان را به فرایندی درگیر کننده تر در بزرگسالان تبدیل کند.

• امکان اصلاح بایت

یکی از اصلی ترین دلایلی که بیماران نیازمند ارتودنسی در بزرگسالان ،اصلاح مالاکلوژن یا بایت نامناسب است در بیماران بزرگسال که دارای اوربایت عمیق هستند .معمولاً برای ارتودنسی در بزرگسالان فضای کافی در دهان برای عقب آمدن دندان ها وجود ندارد و باید یک یا چند دندان کشیده شود متخصصین ارتودنسی در بزرگسالان از این مشکلات با عنوان مشکلاتperio-restorative یاد میکنند.

• مشکلات کشیدن دندان

از آنجایی که اغلب افراد یک یا چند تا از دندان هایشان را در گذشته کشیده اند این مسئله می‌تواند برای ارتودنسی در بزرگسالان و متخصص ارتودنسی مشکل ایجاد کند. جایگاه دندان هایی که در گذشته کشیده شده‌اند ممکن است برای جابه جا شدن در ارتودنسی بزرگسالان برای دندانها مناسب نباشد مگر آن که با اضافه کردن بخش هایی از پروتز استخوان به محل آن را بازسازی کنند تا ارتودنسی در بزرگسالان نتیجه‌بخش گردد .
بستن فاصله بین دندانها که با کشیده شدن دندان ایجاد شده است و بسته نگهداشتن آن ارتودنسی در بزرگسالان ،کار بسیار مشکلی می کند زیرا استخوان بزرگسالان هم مانند استخوان در حال رشد به فشار پاسخ مثبتی نمی‌دهد.

• آسیب پذیری ارتودنسی در بزرگسالان و کودکان

ارتودنسی در بزرگسالان باعث می گردد تا بیماران بیشتر در معرض خطر جذب ریشه قرار بگیرند این مسئله زمانی رخ می دهد که بدن ریشه دندان را جذب کرده و دندان را بدون تکیه گاه رها میکند. درارتودنسی بزرگسالان اگر بیمار مستعد ابتلا به کسب ریشه باشد درمان با ارتودنسی باعث اصطکاک شده و به ریشه دندان آسیب می‌رساند و ممکن است دندان به مرور زمان لق شده و بیافتد.

• عوامل روانی و اجتماعی

ارتودنسی در بزرگسالان با چندین عامل و روانی و اجتماعی باعث میگردد تا در بزرگسالان علاقه‌مند به درمان تاثیر گذار باشد

 انتظارات از درمان در ارتودنسی بزرگسالان
 نگرانی در مورد ظاهر در ارتودنسی بزرگسالان
 ناراحتی از پوشیدن دستگاه ارتودنسی
 اشتیاق برای همکاری با دستورالعمل های متخصص ارتودنسی در بزرگسالان
 افرادی که خواهان ارتودنسی در بزرگسالان هستند به طور مشخص بهترین نتیجه در کوتاه ترین زمان و با کمترین میزان ناراحتی و دردسر هستند. همچنین افرادی که ارتودنسی در بزرگسالا ن را برای درمان انتخاب کرده‌اند علاقمندند که بدانند متخصص ارتودنسی چه کاری انجام میدهد و ممکن است به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد جزئیات هزینه های هر بخش از درمان ارتودنسی در بزرگسالان باشند.

اطلاعات مفید: قیمت ارتودنسی سرامیکی

 ارتودنسی در بزرگسالان سبب می شود تا بسیاری از افراد به دلایل روانی ترجیح دهند که از ارتودنسی ثابت معمول استفاده کنند و به جای آن از ارتودنسی دیمون که گفته می‌شود درمان کوتاه‌تری دارد استفاده کنند .
 در ارتودنسی بزرگسالان بسیاری نیز برای فرار از ظاهر ناخوشایند به ارتودنسی نامرئی و اینویزالاین رو می‌آورند که نوعی از ارتودنسی متحرک به شمار می رود.

• نتیجه و مراقبت های پس از انجام ارتودنسی در بزرگسالان

ارتودنسی در بزرگسالان در اوایل دوره درمان ممکن است برای افراد در حین صحبت کردن یا غذا خوردن کمی مشکل یا ناراحتی ایجاد کند اما بعد از مدتی این احساس برطرف می‌شود. اگر ارتودنسی در بزرگسالان شامل بریس های چسبانده شده باشد، غیر قابل برداشتن است که سبب میگردد ذرات غذا به راحتی در بین دندان های شما گیر کند. به منظور کاهش خطر پوسیدگی در ارتودنسی بزرگسالان لازم است در این مدت برای مسواک زدن کشیدن نخ دندان و بهداشت دهان و دندان خود وقت بیشتری را صرف کنید.

در ارتودنسی بزرگسالان مصرف قند و شیرینی را تا جایی که می‌توانید کمتر کنید چون براکت ها را باکتریایی و ذرات قند در ترکیب با یکدیگر باعث تولید اسید می شوند . در ارتودنسی بزرگسالان اگر در نگه داری و بهداشت دهان و دندان دچار سهل انگاری شوید می تواند منجر به لکه های سفید و پوسیدگی دندان ها گردد. پس ارتودنسی دربزرگسالان نیازمند مراقبت ویژه از دندان ها و براکت ها است.

برای اطلاعات بیشتر درباره دکتر ارتودنسی سعادت آباد کلیلک کنید.