تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان

تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان

تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان

ارتودنسی برای ناهمسانی دندان ها و هم تراز شدن آن ها انجام می شود. که این کار علاوه بر درمان دندان ها در زیبایی ظاهری نیز تاثیر دارد. بسیاری از افراد بر این باور هستند، که ارتودنسی در کودکی باید انجام شود. در بزرگسالی یک کار بی فایده است و نتیجه ای ندارد. این طرز فکر کاملا اشتباه است. انجام این کار در بزرگسالی نیز نتایجی مطلوب در پی دارد. ولی مشکلاتی در درمان بزرگسالان وجود دارد، که در کودکان کمتر دیده می شود. در این مقاله با ما همراه باشید، تا به تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان بپردازیم.

ویژگی ارتودنسی دندان در کودکان

بسیاری از کودکان به خاطر مشکلاتی مانند منشا ژنتیکی و یا عادات بد دوران کودکی مانند مکیدن انگشت و…. نیاز به انجام ارتودنسی مانند ارتودنسی دو مرحله ای دارند. زیرا فرم صحیح قرار گرفتن دندان ها در کنار هم به هم می خورد. همچنین باعث می شود، با مشکلات فکی و دندانی مواجه شوند.

انجام دادن ارتودنسی در کودکان باعث می شود، عملکرد دندان در کودکان حفظ شود. مشکلات فکی و دندان آن ها رفع شود. همچنین از پوسیدگی دندان، بیماری های ثانویه مانند مشکلات گوارشی، رشد نامناسب دندان های دائمی، بروز انحراف در دندان و ناهماهنگی بین فک بالا و پایین نیز جلوگیری می کند. بهترین زمان برای اینکه کودکان بخواهند معاینات فکی و دهانی انجام دهند، سن 8 تا 10 سالگی می باشد.

زیرا در این سن تمامی دندان های دائمی کودک به اندازه کافی رشد کردند. بنابراین اگر دندان های کودک با مشکل مواجه باشد، با معاینه کردن، متخصصان می توانند تشخیص دهند آیا نیاز به ارتودنسی هست یا خیر. فقط به این نکته توجه کنید، که گاهی دندان های دائمی بعضی از کودکان تا سن 10 سالگی رشد نکردند. بنابراین متخصصان ارتودنسی درمان را کمی دیرتر شروع می کنند. ولی از روش های جایگزین تا زمان انجام کار استفاده می کنند.

دیگر مزایای انجام دادن ارتودنسی در زمان کودکی

در بالا به یک سری از مزایای ارتودنسی در کودکی اشاره شده است، در سطر زیر به صورت کامل به دیگر مزایای آن نیز اشاره شده است:

  • ناهنجاری و مشکلات فکی در کودکی راحت تر انجام می شود.
  • هزینه کمتری دارد نسبت به بزرگسالی.
  • کشف شدن مشکلات پنهان دندان ها.
  • کشیدن دندان های دائمی در این گونه افراد کاهش پیدا می کند.
  • خطر نهفتگی دندان کاهش پیدا می کند.
  • هدایت کردن دندان های در حال رویش در موقعیت و جایگاه درست خود.

ویژگی ارتودنسی دندان در بزرگسالان

بعضی از افراد ناهنجاری های دندانی و فکی که در کودکی داشتند، را درمان نکردند. بنابراین در بزرگسالی برای رفع این مشکل نیاز به ارتودنسی دارند. ارتودنسی در بزرگسالی باعث اصلاح و چینش درست دندان ها در دهان می شود. برای اینکه فردی بخواهد ارتودنسی در بزرگسالی انجام دهد، باید لثه های سالمی داشته باشد. لازم به ذکر است، که بعضی از ناهنجاری های فکی علاوه بر ادتودنسی نیاز به جراحی فک دارد. که به آن ارتوسرجی یا جراحی ارتوگناتیک می گویند. همچنین بهتر است بدانید، که از بین رفتن استخوان های حاشیه ای، ارتودنسی را در بزرگسالان سخت تر می کند.

همان طور که در بالا گفته شد، بعضی از بزرگسالان از ارتودنسی و وجود بریس های فلزی سنتی بر روی دندان خود خجالت می کشند. آن ها می توانند به جای بریس سنتی از بریس های دیگری نیز برای درمان دندان های خود استفاده کنند، که در سطر زیر به آن ها اشاره شده است:

  • بریس های سرامیکی شفاف

بریس های سرامیکی شفاف کاملا شبیه به رنگ دندان هایتان می باشد. همچنین بهتر است بدانید، که از مواد سرامیکی تولید می شوند. مواد سرامیکی باعث می شود لک شدن دندان های شما کاهش پیدا کند. همچنین خطر از بین رفتن مواد معدنی مینا دندان های شما را نیز کاهش می دهد.

  • الاینرهای شفاف اینویزیلاین

الاینرهای شفاف اینویزیلاین متحرک می باشند و برای هر فردی به صورت سفارشی ساخته می شود. بنابراین افراد می توانند آن را برای انجام کارهایی مانند ورزش کردن، غذا خوردن، نوشیدن مایعات و…. بردارند. همچنین این الاینرها نیز شفاف می باشند. بنابراین افراد به راحتی می توانند از آن استفاده کنند.

  • بریس های لینگوال

به بریس های لینگوال، بریس های پنهان یا نامرئی نیز می گویند. آن ها در قسمت داخلی یا به بیان دیگر در پشت دندان ها قرار می گیرد. بنابراین دیگر نیازی به خجالت کشیدن، نیست. زیرا کسی متوجه نمی شود شما تحت درمان ارتودنسی می باشید.

مقایسه ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان

روند تراز کردن دندان ها در ارتودنسی کودکان و بزرگسالان تا حد زیادی مشابه است، اما تفاوت های اصلی وجود دارد. در سطر زیر به این تفاوت ها اشاره شده است:

  • مدت درمان کوتاه تر در ارتودنسی کودکان

تفاوت بزرگ بین درمان ارتودنسی در بزرگسالان و درمان ارتودنسی در کودکان این است، که دندان و فک بزرگسالان به طور کامل رشد کرده است. دندان و فک کودکان هنوز در حال رشد می باشد. از آنجایی که بیماران کم سن تر هنوز در مراحل رشد دهان هستند، تنظیم و تراز کردن دندان‌ها و فکشان بسیار آسان‌تر است. زمانی که بزرگسالان به سن بلوغ می‌رسند، استخوان‌های آن ها سفت می‌شود. بافت‌های اطراف دندان‌ها در بزرگسالان نسبت به موقعیت فعلی دندان‌ها قرار می‌گیرد. بنابراین این مسائل را که به آنها محدودیت های بیومکانیکی گفته می شود. باعث می شود، که روند هم ترازی مجدد دندان ها را بسیار دشوارتر کند.

  • اصلاح Overbite

مال اکلوژن یا بایت نامناسب یکی از دلایل اصلی مراجعه افراد به متخصص ارتودنسی است. اگر فردی اوربایت داشته باشد، ممکن است ارتودنسی دندان برایش کمی سخت تر و دشوارتر باشد. زیرا در طی سال‌های زیادی دندان های فرد دچار ساییدگی زیادی شدند. بنابراین دوره ترمیمی و رفع اوربایت در فرد سخت تر می شود. از سوی دیگر، کودکان هنوز جوان و در حال رشد هستند. به همین دلیل دندان های آنها با افزایش سن فرسوده نشده است. در نتیجه یک متخصص ارتودنسی می تواند مراقبت را بر روی کامل کردن بایت متمرکز کند.

  • زیبایی شناسی

یکی از دلایل اصلی ای که بسیاری از بزرگسالان، از گرفتن بریس خودداری می کنند این است، که از ظاهر آن می ترسند. زیرا هنگامی که وارد دنیا بیزینس و تجارت می شوند. اگر بخواهند از بریس استفاده کنند، اعتماد به نفسشان کاسته می شود و احساس شرمندگی می کنند. ولی این موضوع در کودکان کمتر می باشد. زیرا ارتودنسی در کودکان رایج تر است. بنابراین بهتر پذیرای بریس هستند.

  • تحلیل ریشه و TMD

آسیب‌پذیری‌های خاصی وجود دارد، که بزرگسالان بیشتر از کودکان به آن‌ها مبتلا می‌شوند. به همین دلیل بریس‌ها را بیشتر به چالش می‌کشند. یکی از این آسیب‌پذیری‌ها، تحلیل ریشه است. که بر اساس عواملی مانند سابقه خانوادگی و عادات دهانی ایجاد می شود. تحلیل ریشه دندان زمانی است، که بدن شروع به جذب سطح ریشه دندان می کند. در نهایت آن دندان را بدون لنگرگاه مناسب رها می کند.

یکی دیگر از آسیب هایی که بزرگسالان بیشتر در معرض آن قرار می گیرند، اختلال مفصل گیجگاهی فکی (TMD) است. بیماری که مبتلا به TMD می شود، یعنی فک و مفصل فک آن به مشکل می خورد. بهتر است بدانید، که فک و مفصل فک روند جویدن و حرکت فک را کنترل می کند. بنابراین TMD می تواند درمان ارتودنسی را مشکل تر کند. این مشکل در کودکان بسیار کمتر است. به همین دلیل این موضوع مزیت ارتودنسی در دوران کودکی را بیشتر می کند.

  • دندان های کشیده شده در کودکی

یکی دیگر از چالش های بزرگ ارتودنسی در بزرگسالی این است، که در گذشته دندان کشیده باشند. بنابراین این مکان ها ممکن است، مکان مناسبی برای رشد دندان ها نباشد. به همین دلیل بزرگسالان باید اقدامات بیشتری انجام دهند، تا روند درمان ارتودنسی آن ها بهتر انجام شود. یعنی در چنین شرایطی نیاز است، در ناحیه ای که قصد انجام کاری دارند، استخوان مصنوعی اضافه شود. کودکانی که به دنبال درمان ارتودنسی می باشند، این مشکل را ندارند. زیرا حرکت و تنظیم دندان های آن ها در مقایسه با بزرگ سالان آسان تر است.

نتیجه گیری

در مقاله بالا به صورت کامل به تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان به صورت کامل اشاره شده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت، که کودکان و بزرگسالان ارتودنسی را به خاطر داشتن مشکلات مشابه انجام می دهند. بنابراین درمان تا حد زیادی یکسان می باشد. اما تفاوت هایی دارد، که در بالا به آن ها اشاره شده است. ارتودنسی کودکان یک روند ساده تر است و کمتر با مشکل رو به رو می شود. بنابراین بهتر است این کار در کودکی انجام شود، تا بزرگسالی.

اطلاعات بیشتر: متخصص ارتودنسی ثابت

اطلاعات بیشتر: هزینه ارتودنسی فک پایین


مقالات مرتبط: رابطه ارتودنسی و عفونت دندان

مقالات مرتبط: دیپ بایت چیست؟

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *